Faalangst Programma

Onzekerheid, bang zijn om fouten te maken, heel zenuwachtig zijn voor opdrachten of bij het omgaan met het tegenwoordige steeds drukker wordende verkeer. Kinderen/Volwassene met faalangst hebben hier veel last van. Ze raken ervan overtuigd dat ze dingen niet kunnen en daardoor overzien ze de situatie niet meer.

Het is belangrijk om faalangst te verminderen. Door met individuele begeleiding tijdens de rijles stap voor stap de leerling vertrouwen terug te geven in het eigen kunnen. Dit begint met een rustige verkeersomgeving en naarmate de instructeur het idee heeft om in kleine stapjes verder te gaan zal dit ook gebeuren. Zodoende creƫer je succes ervaringen wat goed is voor het zelfvertrouwen.

Kandidaten met faalangst kunnen sinds 1 juni 2010 bij Rijschool Den Bosch een speciaal rijexamen, het faalangst examen, afleggen. Een uitgebreide proef die het afgelopen jaar bij het CBR werd gehouden leverde positieve resultaten op.De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de aanwezige spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen.

Het spreekt eigenlijk voor zich: het faalangst examen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of u al eerder rijexamen hebt gedaan. Ook als u al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kunt u dit speciale examen aanvragen. Het is belangrijk dat faalangst al in het begin van je opleiding bij Rijschool Den Bosch wordt behandeld en niet alleen bij het examen.